среда, 16. јануар 2019.

A šta ako su mi standardna kulturna dešavanja nisu interesantna?

Pored budžeta jedan od razloga za slabije interesovanje za kulturu je nezainteresovanost za istu. Većina mladih ljudi radije bira da sluša turbo folk ili recimo Lady Gagu, nego neku klasičnu muziku: na primer kompozicije Mocarta ili Betovena. Ali da li ste znali da je moguce spojiti klasičnu muziku i pesme Lady Gage? Moguće je! Na primer famozni uvod za pesmu Bad Romance od Lady  Gage je tema 24. fuge u H- molu iz zbirke „ Dobro Temperovani Klavir“ Johana Sebastijana Baha. Da je spoj ovakve vrste moguć pokazaće koncert Mešar koji će se održati sutra, 17.1.2019 u Kulturnom Centru Lab sa početkom od 21h. Ulaz je slobodan. Na koncertu će biti na klasičnim instrumentima odsvirane pesme najrazličitijih žanrova od pesme Bohemian Rhapsody  do pesme „Crno i Zlatno“ koja će biti pretvorena u kvalitetnu džez baladu! I to na sastavima kombinovanih od instrumenata: klavir,harfa,klarinet, gitara i violina! Verujem da će ovde svako pronaći nešto za sebe.
Za više detalja o koncertu kliknite ovde. Za više ovakvih dešavanja pozivam vas da zapratite moju facebook stranicu klikom  ovde i da se prijavite na newsletter za informacije o poklonima, nagradnim igrama i dešavanjima koje ne delim nigde drugde klikom ovde.


Нема коментара:

Постави коментар

KUltura kroz Novi Sad

Danas je prvi dan leta i svetski dan muzike i vreme je da blog ponovo počne sa radom, nakon duge pauze. Svetski dan muzike nastao je na pre...