четвртак, 26. јул 2018.

Zanimljiva predavanja u Galeriji Matice srpske

Galerija Matice srpske često organizuje predavanja za sve ljubitelje umetnosti. Pa će tako danas 26,7.2018.  sa početkom u 21h biti održano predavanje: „ Jedan Mediteranski đir“. Ovo predavanje će biti održano u zajedničkom vrtu Galerije Matice srpske i Spomen-zbirke Pavla Beljanskog.
A sutra, 27.07.2018. u Galeriji Matice srpske biće održano predavanje „Nasleđe: Mit i sveto“. Detalje o ovim predavanjima prenosim u nastavku teksta.

četvrtak 26. jula u 21.00 sat u zajedničkom vrtu Galerije Matice srpske i Spomen-zbirke Pavla Beljanskog, biće održano predavanje Jedan Mediteranski đir Olivere Skoko. Za potrebe pisanja dva romana (Perast-Amsterdam i Korčulanski đir) Olivera Skoko, istoričarka umetnosti i pisac, je u nekoliko navrata boravila u gradovima na istočnoj obali Jadrana u kojima je smestila radnju i likove svojih knjiga. Spajajući profesiju, istoriju umetnosti, sa ljubavlju prema pisanoj reči, Olivera je čitalačkoj publici približila neke od osobenosti mediteranskog podneblja. Istraživački rad koji je predhodio nastanku ovih književnih dela, kao i iskustva tokom prethodnih promocija, autorka će podeliti s nama.
petak, 27. jula 2018. godine u 19.00 sati u Galeriji Matice srpske, Trg galerija 1, biće održano predavanje Nasleđe: Mit i sveto koje je deo bogatog pratećeg programa organizovanog u okviru izložbe Evropski fenomeni u kolekciji Galerije Matice srpske. Autor jednog dela postavke pod nazivom Nasleđe: Mit i sveto mr Danilo Vuksanović, viši konzervator, na predavanju govoriće o fenomenu evropskog kulturnog nasleđa i temeljnih evropskih vrednosti odslikanih u njemu. 

Za više informacija o kulturnim i drugim dešavanjima koja neće opteretiti kućni budžet preporučujem da lajkujete i pratite facebook stranicu bloga Dostupna kultura.


Нема коментара:

Постави коментар

KUltura kroz Novi Sad

Danas je prvi dan leta i svetski dan muzike i vreme je da blog ponovo počne sa radom, nakon duge pauze. Svetski dan muzike nastao je na pre...